eerste consult

Eerste Consult

We beginnen met een uitgebreid eerste consult, hierin ga ik jou de hemd van het lijf vragen om erachter te komen wat nu jouw klachten zijn en waardoor ze begonnen zijn. Hierdoor pakken we niet alleen de symptomen aan maar ook de veroorzaker van jouw klachten. Een heftig eczeem kan bijvoorbeeld niets met je huid te maken hebben maar veroorzaakt worden in je darmen.

En we kijken of mijn manier van werken jou aanspreekt en of ik ook denk dat ik jou kan helpen. En ik filter er zo snel mogelijk uit of ik jou kan helpen of dat je niet (ook) langs je arts zou moeten gaan.

Mogelijke vragen

Wat is de staat van jouw lichaaam?

Jouw geschiedenis m.b.t. voeding, supplementen, rust en beweging. Heb je kleine klachten of wensen. Of juist grotere klachten die je dagelijkse zijn beïnvloeden en waar je graag snel vanaf wilt.

Wat is de staat van jouw geest?

Voel je op dit moment veel of weinig ruimte. Ervaar je stress of heeft er onlangs een grote verandering plaatsgevonden.

Wat zijn jouw gewoontes?

Ben je zelf al veel bewust met voeding en bewegen bezig of juist helemaal niet. Hou je van koken? Leef je regelmatig of juist onregelmatig? En wat zijn de wensen en gewoontes van de mensen om jou heen, die bepalen vaak ook wat er op tafel wordt gezet.

ananas
Sport

Werkwijze

Plan van aanpak.

Als we weten waar je klachten vandaan komen bepalen we samen het plan van aanpak. We kijken naar rust, voeding en beweging. Maar wat ook meeweegt zijn jouw gewoontes, persoonlijke omstandigheden en hoeveel ruimte je op dit moment voelt. Het plan van aanpak is een momentopname van aanpassingen die op dat moment ook haalbaar zijn om door te voeren.

Kennis geeft motivatie.

Ik ga je vertellen hoe jouw lichaam werkt. Je zal bij mij veel leren over je lichaam en hoe alle organen en systemen samen werken en wat zij nodig hebben om goed te kunnen functioneren. De kracht van deze therapie is dat je uit deze kennis je motivatie haalt. Je begrijpt echt waar je het voor doet en daardoor ben je meer gemotiveerd. Hierdoor hou je eerder vast aan lastige veranderingen.

Symptoom-bestrijding

Symptoombestrijding is vaak de aanpak van het reguliere medische circuit. Bij hoofdpijn krijg je een pijnstiller waardoor het symptoom (de hoofdpijn) verdwijnt maar de oorzaak van de hoofdpijn (het proces wat niet meer optimaal functioneert) wordt niet aangepakt. Hierdoor blijft de hoofdpijn steeds terug komen en blijf jij die pijnstillers slikken.

  • vaak een zeer legitieme aanpak
  • soms zeer welkom als korte termijn oplossing, niet duurzaam
  • regelmatig met de nodige bijwerkingen ingezet
  • soms in staat nare onderliggende problemen te maskeren

Proces-aanpak

Achter elke ziekte gaan processen schuil die niet of helemaal niet optimaal functioneren, wanneer je een idee hebt welke processen meespelen en waar de processen mislopen kun je een poging doen deze te beïnvloeden. Ik heb het daarom niet over genezing maar over herstel, herstel van weefsel en herstel van processen.

  • kijkt voorbij de symptomen, naar de tekortkomingen in processen
  • werkt vaak niet meteen, maar wel duurzaam
  • heeft minder bijwerkingen omdat de behandeling proces ondersteunend is
  • brengt eerder onderliggende problemen aan het licht