filosovoeding heeft een nieuw WhatsApp buisiness account, klik op de link in de footer om deze toe te voegen aan je contacten en een bericht te sturen..

De oude WhatsApp buisiness van filosovoeding komt niet meer binnen, ik kan dus ook niet op deze chat reageren als het binnenkomt op het oude account.
  • In de praktijk krijg ik veel vragen over voedselallergieën of voedselintoleranties. Het verschil tussen een intolerantie en een allergie is dat bij een allergie de symptomen heftiger zijn omdat de intolerantiegraad hoger ligt. De reactie van je immuunsysteem is heftiger. Maar de stap van een voedselintolerantie naar een voedselallergie kan door je lichaam snel worden gemaakt. Symptomen waar je bij een voedselallergie aan kan denken zijn maag/ darmklachten, huidklachten, vochtophopingen of zelfs extreme benauwdheid. We kennen wel de verhalen van mensen met bijvoorbeeld een extreme pinda allergie waarvoor een ambulance gebeld moest worden. Er kan zelfs stapeling van voedselallergieën plaatsvinden, dat je eerst alleen allergisch was voor aardbeien en nu bijvoorbeeld ook voor schaaldieren. Jouw lichaam heeft steeds minder ruimte om adequaat te kunnen reageren op voedsel wat een immuunreactie veroorzaakt.

    Samen met jou kijk ik naar het moment van ontstaan van jouw allergische reacties. Hierbij neem ik mijn kennis mee welke stoffen makkelijk en moeilijker door jouw lichaam verwerkt kunnen worden. Ook kijken we naar de kettingreacties van mogelijk verstoorde processen zodat we alle stappen kunnen aanpakken. Mijn visie is om jou wijzer te maken over hoe jouw lichaam (en spijsverteringsstelsel en immuunsysteem) werken, waardoor jij nu deze klachten krijgt en wat je daar op korte en langere termijn mee kan doen. Hierna kan jij zelf voor jou de balans kiezen tussen een gezond lichaam en het eten van de voeding waar je lichaam (nu) wat meer moeite mee heeft.

    Leave a reply