filosovoeding heeft een nieuw WhatsApp buisiness account, klik op de link in de footer om deze toe te voegen aan je contacten en een bericht te sturen..

De oude WhatsApp buisiness van filosovoeding komt niet meer binnen, ik kan dus ook niet op deze chat reageren als het binnenkomt op het oude account.
  • Multiple Sclerose is een onderwerp waar ik uit persoonlijke ervaring over kan praten. Echter de wijze waarop MS zich manifesteert is bijzonder persoonlijk. Het verschilt per persoon heel erg met welke symptomen deze auto immuun ziekte jouw leven beïnvloedt en hoe deze ziekte zich ontwikkeld. Vanuit de theorie gezien is MS een auto immuun ziekte waarbij je immuunsysteem het celweefsel van de “isolatielaag” (myeline) van je zenuwbanen aanvalt. In de praktijk kan dit betekenen dat zo’n aanval kan resulteren in de uitval van kracht, zicht, gevoel, eigenlijk ieder onderdeel van jouw lichaam. En de wijze waarop jouw lichaam zich van zo’n aanval kan herstellen verschilt ook per persoon.

    Het onderwerp auto immuunziekten waaronder Multiple Sclerose voelt en is enorm groot. Het raakt namelijk een belangrijk proces van jouw lichaam dat in heel zwaar weer verkeert. Hoe ik jou kan helpen hangt ook heel erg af van de staat waarin jouw lichaam zich bevindt, de mate van ontstekingen die er in jouw lichaam zitten en hoeveel mogelijkheden en ruimte jij hebt tot herstel. Soms kunnen we niet meteen de oorzaken aanpakken maar zullen we eerst moeten focussen op het creëren van meer ruimte voor herstel. Hierbij kan je denken aan meer energie, ruimte in je hoofd en het vinden van een ritme voor nieuwe gewoontes.

    De oorzaken van een auto immuunziekte zoals MS zijn vaak gestapeld. Er moet echt wat mis zijn geweest voor jouw lichaam besloot om de werking van jouw immuunsysteem zo drastisch aan te pakken. Het aanpakken van de achterliggende oorzaken kan een langdurig proces zijn. Tijdens dit proces ligt de frequentie van afspraken laag omdat mijn visie is om jou voldoende kennis en handvatten te geven om het zelf op te pakken. Mijn ondersteuning ligt dan op het bespreken van wijzigingen in de symptomen, indien nodig daarop afstemmen van de adviezen en praktische tips.

    Leave a reply