Skip to main content
Multiple Sclerose (MS)

Multiple Sclerose (MS)

Multiple Sclerose is een onderwerp waar ik uit persoonlijke ervaring over kan praten. Echter de wijze waarop MS zich manifesteert is bijzonder persoonlijk. Het verschilt per persoon heel erg met welke symptomen deze auto immuun ziekte jouw leven beïnvloedt en hoe deze ziekte zich ontwikkeld. Vanuit de theorie gezien is MS een auto immuun ziekte waarbij je immuunsysteem het celweefsel van de "isolatielaag" (myeline) van je zenuwbanen aanvalt. In de praktijk kan dit betekenen dat zo’n aanval kan resulteren in de uitval van kracht, zicht, gevoel, eigenlijk ieder onderdeel van jouw lichaam. En de wijze waarop jouw lichaam zich van zo’n aanval kan herstellen verschilt ook per persoon.

Het onderwerp auto immuunziekten waaronder Multiple Sclerose voelt en is enorm groot. Het raakt namelijk een belangrijk proces van jouw lichaam dat in heel zwaar weer verkeert. Hoe ik jou kan helpen hangt ook heel erg af van de staat waarin jouw lichaam zich bevindt, de mate van ontstekingen die er in jouw lichaam zitten en hoeveel mogelijkheden en ruimte jij hebt tot herstel. Soms kunnen we niet meteen de oorzaken aanpakken maar zullen we eerst moeten focussen op het creëren van meer ruimte voor herstel. Hierbij kan je denken aan meer energie, ruimte in je hoofd en het vinden van een ritme voor nieuwe gewoontes.

De oorzaken van een auto immuunziekte zoals MS zijn vaak gestapeld. Er moet echt wat mis zijn geweest voor jouw lichaam besloot om de werking van jouw immuunsysteem zo drastisch aan te pakken. Het aanpakken van de achterliggende oorzaken kan een langdurig proces zijn. Tijdens dit proces ligt de frequentie van afspraken laag omdat mijn visie is om jou voldoende kennis en handvatten te geven om het zelf op te pakken. Mijn ondersteuning ligt dan op het bespreken van wijzigingen in de symptomen, indien nodig daarop afstemmen van de adviezen en praktische tips.

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Bovenstaande is een heel beknopte weergave van de theorie, in mijn praktijk krijg je het volledige verhaal afgestemd op jouw persoonlijke situatie.
Omdat mijn visie is dat jij vanuit kennis de motivatie gaat halen om bepaalde aanpassingen in jouw leefstijl door te voeren.

Recent Posts
Darmonderzoek

Darmonderzoek

“trust your gut…
By Coen / Jan 21

Auto-immuunziekten

Auto-immuunziekten

Auto-immuunziekten…
By Coen / Jun 11

Multiple Sclerose (MS)

Multiple Sclerose (MS)

Multiple Sclerose…
By Coen / Jun 11

Eczeem

Eczeem

Eczeem is een (…
By Coen / Jun 11

Magnesium tekort

Magnesium tekort

Ik hoor van veel…
By Coen / Jun 11

Zwangerschapswens

Zwangerschapswens

Bij de wens om een…
By Coen / Jun 11

Hooikoorts

Hooikoorts

Regelmatig krijg ik…
By Coen / Jun 11

Voedsel allergie intolerantie

Voedsel allergie intolerantie

In de praktijk…
By Coen / Jun 11

Copyright © 2018 filosovoeding. All rights reserved