samen

Corona virus

We hebben van onze minister gehoord dat iedereen in Nederland met dit virus te maken gaat krijgen. En het is niet te voorspellen hoeveel last jij er van gaat krijgen.

Van Coronavirussen kunnen mensen en dieren infecties aan de longen en luchtwegen krijgen. Er zijn verschillende soorten Coronavirussen. COVID-19 is een nieuw Coronavirus dat door de hoge besmettingsgraad en de nieuwheid van dit virus voor ons immuunsysteem nu wereldwijd een probleem is geworden.

Een virus is nog veel kleiner dan een bacterie. Een bacterie is in essentie nog een klein beestje terwijl een virus meer lijkt op een ingepakt sliertje erfelijk materiaal. Virussen hebben cellen van de gastheer nodig (dat ben jij) om zich te kunnen voortplanten. Eenmaal in de cel maakt het virus gebruik van zijn kopieermechanismen en begint zich te vermenigvuldigen. Nadat hij zich een aantal keer heeft vermenigvuldigt valt de gastheercel uiteen en komen de virussen vrij in je lichaam. Dit noemen we ook wel de incubatietijd.

Je wordt tegenwoordig overspoeld door tips en producenten van supplementen buitelen over elkaar heen om hun producten aan de man te brengen. Maar wat voor jouw buurvrouw goed werkt hoeft niet ook voor jou de oplossing te zijn.

Weerstand en virussen

Ieder lichaam is uniek dus de samenstelling van jouw cellen zijn ook uniek.
En de processen rondom het gebied waar het virus actief is is ook uniek. Dit virus zit bijvoorbeeld in jouw longen maar jouw longen verschillen van die van jouw buurvrouw. En jouw immuunsysteem is anders, jouw omgeving is anders en zo zijn er nog veel meer factoren ter benoemen.

De mate waarin jouw lichaam met virussen om kan gaan heeft met verschrikkelijk veel factoren te maken:

 • wat is momenteel de staat van jouw lichaam. Heb je allergieën, of heb je deze gehad?
 • ben je ziek, of ben je in het verleden ziek geweest, en wat heb je gehad?
 • wat eet je op dit moment & wat at je vroeger?
 • hoe ziet je lifestyle eruit & hoe zag die er vroeger uit?
 • wat voor beroep heb je?
 • hoe gaat het met je spijsvertering en je darmen (en ja, hoe ziet je poep eruit)? etc.
handwas
bijdrage

Bijdrage

Ik kan voor jou geen ideaal scenario uitwerken waardoor jij immuun wordt voor dit virus of jouw klachten mild zullen blijven. Maar ik kan jou wel persoonlijk advies geven wat verder gaat dan het innemen van vitamine C, D, genoeg slapen en blijven bewegen.

Het is mogelijk een weerstand consult bij mij in te boeken voor een persoonlijk advies hoe je jouw weerstand het beste kan ondersteunen.
Vooraf ontvang je een uitgebreid intakeformulier zodat we dit uur zo effectief mogelijk kunnen besteden. We kijken tijdens dit gesprek naar jouw wensen, klachten, voeding en lifestyle met de focus op het verhogen van je weerstand.

 

 • Corona virus

  In deze vreemde en spannende tijd is het ondersteunen van je weerstand nog belangrijker geworden. Daarom is het mogelijk een uur consult bij mij in te boeken voor een persoonlijk advies hoe je jouw weerstand het beste kan ondersteunen.

  Vooraf ontvang je een uitgebreid intakeformulier zodat we dit uur zo effectief mogelijk kunnen besteden. We kijken tijdens dit gesprek naar jouw wensen, klachten, voeding en lifestyle met de focus op het verhogen van je weerstand.

 • Corona weerstand consult