• PERSOONLIJKE INTERESSE

  Auto-immuunziekten hebben voor mij als Orthomoleculair therapeut een speciale betekenis omdat ik zelf jaren geleden de diagnose Multiple Sclerose kreeg.
  Dankzij deze diagnose en mijn wens om met zo min mogelijk beperkingen te leven ontstond mijn interesse voor het functioneren van het menselijk lichaam en de processen die oorzaak zijn van bepaalde symptomen en ziektebeelden. Ik stond verbaasd van de weerbaarheid van ons lichaam en het herstellend vermogen mits wij het op de juiste manier behandelen en voeden. En ik wil graag deze kennis te delen.

  Hierdoor zijn auto-immuunziekten (waaronder MS) een specialisatie van mijn praktijk geworden.

  Ik neem niet alleen jaren van theoretische kennis voor je mee maar ook veel praktijkervaring. En ik begrijp wat de impact (van zowel de ziekte als het behandelplan) kan zijn op jouw leven en dat van je dierbaren.

  WAT ZIJN AUTO-IMMUUN ZIEKTEN?

  Bij auto-immuunziektes is de werking van jouw eigen immuunsysteem verstoord. Het kiest ervoor om ‘gezond’ lichaamseigen weefsel (op celniveau) op te ruimen. En het klinkt misschien raar maar deze verstoring wordt veroorzaakt door een keuze die jouw lichaam heeft gemaakt.

  Jouw lichaam is constant bezig met het kiezen van de beste overlevingsstrategie. En wanneer het ervoor kiest om gezond lichaamseigen weefsel op te ruimen mag je er vanuit gaan dat de alternatieven niet veel beter waren. Je zou deze keuze van het immuunsysteem kunnen zien als een ultieme overlevingsstrategie voor jouw lichaam. En natuurlijk heiligt hierbij het doel de middelen.

  WELKE AUTO-IMMUUN ZIEKTEN?

  Van veel ziektebeelden is het vaak niet eens bij ons bekend dat het een auto-immuunziekte is. Een deel van de symptomen lijken vaak op elkaar doordat er ontstekingen ontstaan als gevolg van de immuunreactie.

  •  MS
  •  Hashimoto/Graves
  •  Reumatoïde Artritis
  •  Sarcoïdose
  •  Lupus SLE
  •  ….. en zo zijn er nog veel meer auto-immuunziekten te benoemen.
  Leave a reply