Skip to main content
Auto-immuunziekten

Auto-immuunziekten

Persoonlijke interesse

Auto-immuunziekten hebben voor mij als Orthomoleculair therapeut een speciale betekenis omdat ik zelf jaren geleden de diagnose Multiple Sclerose kreeg.
Dankzij deze diagnose en mijn wens om met zo min mogelijk beperkingen te leven ontstond mijn interesse voor het functioneren van het menselijk lichaam en de processen die oorzaak zijn van bepaalde symptomen en ziektebeelden. Ik stond verbaasd van de weerbaarheid van ons lichaam en het herstellend vermogen mits wij het op de juiste manier behandelen en voeden. En ik wil graag deze kennis te delen.

Hierdoor zijn auto-immuunziekten (waaronder MS) een specialisatie van mijn praktijk geworden.
Ik neem niet alleen jaren van theoretische kennis voor je mee maar ook veel praktijkervaring. En ik begrijp wat de impact (van zowel de ziekte als het behandelplan) kan zijn op jouw leven en dat van je dierbaren.

Wat zijn auto-immuun ziekten?

Bij auto-immuunziektes is de werking van jouw eigen immuunsysteem verstoord. Het kiest ervoor om ‘gezond’ lichaamseigen weefsel (op celniveau) op te ruimen. En het klinkt misschien raar maar deze verstoring wordt veroorzaakt door een keuze die jouw lichaam heeft gemaakt.

Jouw lichaam is constant bezig met het kiezen van de beste overlevingsstrategie. En wanneer het ervoor kiest om gezond lichaamseigen weefsel op te ruimen mag je er vanuit gaan dat de alternatieven niet veel beter waren. Je zou deze keuze van het immuunsysteem kunnen zien als een ultieme overlevingsstrategie voor jouw lichaam. En natuurlijk heiligt hierbij het doel de middelen.

Welke auto-immuun ziekten?

Van veel ziektebeelden is het vaak niet eens bij ons bekend dat het een auto-immuunziekte is. Een deel van de symptomen lijken vaak op elkaar doordat er ontstekingen ontstaan als gevolg van de immuunreactie.

  • MS
  • Hashimoto/Graves
  • Reumatoïde Artritis
  • Sarcoïdose
  • Lupus SLE
  • ..... en zo zijn er nog veel meer auto-immuunziekten te benoemen.

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Bovenstaande is een heel beknopte weergave van de theorie, in mijn praktijk krijg je het volledige verhaal afgestemd op jouw persoonlijke situatie.
Omdat mijn visie is dat jij vanuit kennis de motivatie gaat halen om bepaalde aanpassingen in jouw leefstijl door te voeren.

Recent Posts
Darmonderzoek

Darmonderzoek

“trust your gut…
By Coen / Jan 21

Auto-immuunziekten

Auto-immuunziekten

Auto-immuunziekten…
By Coen / Jun 11

Multiple Sclerose (MS)

Multiple Sclerose (MS)

Multiple Sclerose…
By Coen / Jun 11

Eczeem

Eczeem

Eczeem is een (…
By Coen / Jun 11

Magnesium tekort

Magnesium tekort

Ik hoor van veel…
By Coen / Jun 11

Zwangerschapswens

Zwangerschapswens

Bij de wens om een…
By Coen / Jun 11

Hooikoorts

Hooikoorts

Regelmatig krijg ik…
By Coen / Jun 11

Voedsel allergie intolerantie

Voedsel allergie intolerantie

In de praktijk…
By Coen / Jun 11

Copyright © 2018 filosovoeding. All rights reserved